TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pudingos pite

Hozzávalók kb. 30 szelethez:
20 dkg cseresznye
8 dl cseresznyelé
20 dkg cukor
1 tk. őröltfahéj
1 tk. őrölt kardamom
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cseresznyelekvár
10 dkg édes kekszmorzsa

A tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
1 mk. reszelt citromhéj

Elkészítés:
1. A töltelékhez a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A cseresznyelében elkeverjük a cukrot, a fahéjat, a kardamomot, a pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
2. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, egy csipet sót, és jól összegyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni fél órára.
3. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A linzer tésztát két részre osztjuk 60-40% arányban. A nagyobbik tésztából kb. 25x35 cm nagyságú, 8 mm vastag lapot nyújtunk (akkorát, hogy a nagy tepsinkbe beleférjen), és félig megsütjük.
4. A cseresznyelekvárt megmelegítjük, majd a tésztalapra kenjük. Ahhoz, hogy a nedvdús töltelék az alsó tésztalapot ne áztassa el, megszórjuk édes kekszmorzsával. Az így elkészített tésztalapon szétterítjük a pudingos tölteléket.
5. A visszamaradt tésztát lereszeljük, és rászórjuk a töltelékre. A sütőben 20 percig sütjük. Tálalás előtt kb. 15 percig pihentetjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 345 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu