TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sajtbundában sült pulykamell krumplisalátával

Hozzávalók 4 személy részére:
4 nagy szelet pulykamell
5 dkg liszt
10 dkg kemény sajt
2 ek. aprított szárított zöldfűszer (rozmarin, kakukkfű, oregano)
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
A körethez:
50 dkg újburgonya
2 fej vöröshagyma
1 ek. ecet
3 babérlevél
1 nagy dobozos tejföl
3 ek. majonéz
1 ek. mustár
3 ek. savanyú uborka lé
6-8 savanyú uborka
2 újhagyma
fél csokor snidling

Elkészítés:
1. A körethez a burgonyát megtisztítjuk, 1 centis karikákra vágjuk. A hagymát is megpucoljuk és hasonló vastag karikákra vágjuk. A hagyma- és a burgonyakarikákat beletesszük egy lábasba, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadunk annyi sót, hogy a víz enyhén sós legyen, az ecetet és a babérlevelet. Felforraljuk, és megfőzzük a burgonyát. A levet leszűrjük, a babérlevelet kidobjuk.
2. A megfőtt krumplit és a hagymát tálba tesszük. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, az uborkalével, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Az uborkát és az újhagymát felkarikázzuk és hozzáadjuk a burgonyához. Ráöntjük a majonézes tejfölös keveréket és jól összekeverjük. Egy éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap a snidlinget felaprítjuk, és a salátára szórjuk.
3. A húst kiklopfoljuk, megsózzuk és megforgatjuk a lisztben. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a fűszerekkel és a morzsával. A tojásokat 3 csipet sóval felverjük. A lisztes húsokat először a tojásban forgatjuk meg, majd a zöldfűszeres morzsában.
4. Felforrósítunk 1 liter olajat egy lábasban és a hússzeleteket közepes hőfokon 5-7 perc alatt készre sütjük. Szükség esetén félidőnél megfordítjuk. A salátával tálaljuk.

Munka: 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 adag: 870 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu