TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rebarbarás tortácska

Hozzávalók kb. 6 darabhoz:
A tésztához:
16 dkg liszt
2 tk. cukor
12 dkg hideg vaj
0,5 dl tejföl
1 tojás a kenéshez

A töltelékhez:
20 dkg rebarbara
20 dkg eper
5 ek. cukor

Elkészítés:
1. A lisztet, a cukrot és egy csipet összekeverünk. A vajat apró darabokra vágjuk, és a lisztkeverékkel elmorzsoljuk. Beledolgozzuk a tejfölt és 3-4 ek. vizet, cipóvá gyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
2. A gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a cukorral elkeverjük, és állni hagyjuk.
3. A tésztát fél cm vékonyra kinyújtjuk, és nagy ötszögeket vágunk ki belőle.
4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A gyümölcs levét leöntjük, a tészta közepére halmozzuk, és lazán ráhajtjuk az ötszög csúcsait. Tojással megkenjük a tésztát, és 30 percig sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: b345 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu