TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ezt a tortát Anyák napjára ajánljuk!

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
20 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj + a formához
25 dkg barna cukor
3 tojás
15 dkg liszt
10 dkg mandulaliszt
2 ek. kakaópor
1 tk. sütőpor
1,5 dl tej
csokoládéforgács a díszítéshez
A krémhez:
1 filter fekete tea
10 dkg barna cukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg krémsajt

Elkészítés:
1. A krémhez a teafiltert felöntjük 1 dl vízzel, felforraljuk, majd további 5 percig gyöngyöztetjük, ezután leszűrjük. Az átszűrt főzetet visszaöntjük az edénybe a cukorral együtt, és sűrű sziruppá főzzük.
2. Ha kihűlt a szirup, a krémhez habosra keverünk 10 dkg vajat a porcukorral, és kanalanként belekeverjük a fűszeres szirupot, amíg selymes lesz. Végül hozzáadjuk a krémsajtot. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
3. A tortaformát kikenjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához az étcsokoládé felét felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet, a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót. Alaposan kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk a tejet és az olvasztott csokoládét. A masszát a tortaformába öntjük, és a sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. A sütőből kivéve a formában pihentetjük 5 percig, ezután sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A kihűlt tésztát két lapra vágjuk, majd betöltjük a krémmel. A maradék étcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett a maradék vajjal együtt, amíg selymes, fényes lesz. A torta tetejére csurgatjuk, és a csokoládéforgáccsal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 560 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu