TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pezsgőben párolt hal krumplisalátával

Hozzávalók 4 személyre:
0,5 l pezsgő
4 szelet fehér húsú hal (tőkehal, tilápia)
4 ek. zabpehely
1 ek. olaj
A körethez:
4 db nagyobb burgonya
1 kisebb fej hagyma
1 dl majonéz
1 dl pezsgő
1 tk. mustár

Elkészítés:
1. A pezsgőt a párolóba öntjük, ez lesz a folyadék, melynek a gőzében a hal elkészül. A halat besózzuk, a párolóba tesszük, és 25 perc alatt megpároljuk.
2. A körethez a burgonyát héjában megfőzzük enyhén sós vízben. Ha elkészül, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
3. A majonézt összekeverjük a pezsgővel, a mustárral és egy kevés sóval, majd a burgonyára öntjük, jól összeforgatjuk. Belekeverjük az aprított hagymát is.
4. A zabpelyhet az olajon megpirítjuk. A megpárolt halat tányérra tesszük, megszórjuk a zabpehellyel, és a burgonyával tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 320 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu