TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csokis-epres „gofritorta”

Hozzávalók kb. 5 adaghoz:
A gofrihoz:
5 dkg vaj
15 dkg liszt
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. holland kakaópor
1 cs. sütőpor
2 dl tej
2 tojásfehérje
olaj a sütőhöz
A töltelékhez:
60 dkg eper
4 dl tejszín
15 dkg mascarpone
2 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
1. A tésztához a vajat megolvasztjuk. Nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaót és a sütőport. Hozzáadjuk a tej felét, az olvasztott vajat, simára keverjük, majd a maradék tejjel összedolgozzuk.
2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk. A tésztát 30 percen belül használjuk fel! Kiolajozott gofrisütőben kb. 3 perc alatt megsütjük.
3. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szárakat eltávolítjuk, a gyümölcsöket felaprítjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a tejszínhabbal. A gofrik felét a krémmel megkenjük, az eperrel megszórjuk, majd újabb réteg gofri, krém, és eper következik. Frissen kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 darab: 720 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu