TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Virágkalács

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg liszt
1 mk. sütőpor
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 ek. tejszín (30%-os)
vaníliás porcukor a szóráshoz
A töltelékhez:
1 üveg magozott meggybefőtt
1 citrom reszelt héja
10 dkg barna cukor
1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:
1. A lisztet a sütőporral, a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a tejszínt és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Lefóliázva a hűtőben 1 órát pihentetjük.
2. A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük, a reszelt citromhéjjal, a barna cukorral, a fahéjjal összekeverjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát elfelezzük, és külön-külön, lisztezett munkalapon késfok vékonyságú téglalapra nyújtjuk. Rászedjük hosszában rúd alakban az elfelezett tölteléket és külön-külön felcsavarjuk.
4. Éles késsel kisujjnyi széles szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 4 virágkalácsot rakunk ki belőle. A sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk vaníliás porcukorral. Ízlés szerint meglocsolhatjuk 5 olvasztott 60%-os étcsokoládéval is.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 560 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu