TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sült töltött tojások reteksalátával

Hozzávalók 4 személyre:
8 tojás
3 gerezd fokhagyma
50 dkg darált sertéshús
1 ek. mustár
15 dkg edami sajt
A reteksalátához:
2 szem fekete retek
2 cs. piros retek
2 kk. barna cukor
1 ek. fehérborecet
2 ek. olívaolaj
1 cs. petrezselyem

Elkészítés:
1. A tojásokat bő vízben keményre főzzük, megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A retkeket megmossuk, éles késsel vékony csíkokra metéljük, salátástálba szórjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
2. A salátához az előkészített retkeket sóval, borssal, a barna cukorral, a borecettel, a petrezselyemmel ízesítjük, meglocsoljuk 1 deci vízzel meg az olívaolajjal összekeverjük. Letakarva tálalásig a hűtőbe tesszük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat félbevágjuk, kiszedjük a sárgájukat és a darált húshoz adjuk. Sóval, borssal, a fokhagymával, a mustárral ízesítjük, összegyúrjuk, a tojásfehérjékbe töltjük és ráreszeljük a sajtot. (Használhatunk ízlés szerint füstölt sajtot, parmezánt, márványsajtot vagy tehetünk rá 1-1 szeletke brie-t is.) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a hideg reteksalátából tányérra fészket készítünk és rátesszük a sült töltött tojásokat.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 70 perc múlva
1 adag: 655 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu