TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csokigolyós torta

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
A tésztához:
4 tojás
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor

A mogyorókrémhez:
20 dkg törökmogyoró
15 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
1 ek. porcukor
10 dkg vaj
3 dkg kakaópor

A bevonathoz:
20 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
60 dkg puffasztott csokis golyó (pl. Maltesers)

Elkészítés:
1. A krémhez a mogyorót serpenyőben megpirítjuk, tányérra borítjuk, kicsit hűlni hagyjuk, és konyharuhával ledörzsöljük a barna héját. A mogyorót turmixba tesszük, krémesre őröljük. A kétféle csokoládét összetördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. A mogyoróhoz adjuk a vajat, a cukrot, a kakaóport, tovább keverjük még 2 percig. Végül a csokoládét is alaposan beledolgozzuk (3 perc). Hidegre tesszük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenjük, kilisztezzük. A tojást habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a lisztes-sütőporos keveréket apránként hozzáadjuk, elkeverjük, és egy kerek tortaformába tesszük. A sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba!).
3. Amikor kihűlt, egy vastagabb cérna segítségével, vagy késsel kettévágjuk. A lapok közé mogyorókrémet kenünk.
4. A bevonathoz az étcsokoládét felolvasztjuk a tejszínnel, és ha már nem forró, ráöntjük a tortára, és bevonjuk vele – az oldalát is. A krémre felrakosgatjuk szép sorban a golyókat, és a tortát a hűtőbe tesszük néhány órára.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 790 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu