TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Töltött zöldségek

Hozzávalók 4 személyre:
2 kaliforniai paprika
4 paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 kisebb cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 szikkadt zsemle
1 dl tej
50 dkg darált pulykahús
1 tojás
1 mk. fűszerpaprika
4 dl paradicsompüré
2 ek. olívaolaj
1 cs. petrezselyem
1 cs. bazsalikom

Elkészítés:
1. A töltéshez a zöldségeket megtisztítjuk, félbevágjuk, belsejüket kikapargatjuk, hogy üregesek legyenek. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A zsemlét a tejbe beáztatjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. A darált húst a tojással és a kicsavart zsemlével jól összedolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük.
3. A masszát a zöldségekbe töltjük, a maradék húsból gombócokat formázunk. Hőálló tálba fektetjük-ültetejük a töltött zöldségeket, melléjük helyezzük a húsgolyókat, rálocsoljuk a paradicsompürét és az olívaolajat. A zöldfűszereket leöblítjük, apróra vágjuk, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a paradicsompürére szórjuk.
4. A tálat alufóliával befedjük és a sütőbe toljuk. 20 perc után levesszük a fóliát, és további 15 perc alatt készre sütjük. A maradék zöldfűszerekkel meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb.1,5 óra múlva
1 adag: 410 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu