TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Különleges vendégváró vagy vacsora is lehet ez az étel.

Hozzávalók 4 személyre:
2 szem burgonya
2 cékla
1 dl tejszín
3 ek. mascarpone
1 kis csokor kapor
1 ek. reszelt torma
10 dkg füstölt lazac
1 tk. citromlé

Elkészítés:
1. A burgonyát és a céklát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Párolóbetéttel ellátott edényben mindkettőt külön-külön puhára pároljuk (hogy a cékla ne színezze meg a burgonyát). Hagyjuk kihűlni, sózzuk, borsozzuk.
2. Közben a tejszínt félkemény habbá verjük. elkeverjük a mascarponéval, a felaprított kaporral, a tormával. Sózzuk, borsozzuk.
3. Poharakba rétegezzük a burgonyát, a krémet, a céklát, és egy újabb réteg krémet. A tetejére füstölt lazacot teszünk. Pár csepp citromlét csöpögtetünk rá, kaporral díszítjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 280 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu