TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Grízpuding barackraguval

Hozzávalók 6 adaghoz:
10 dkg étcsokoládé
1 rúd vanília
5 dl tej
12 dkg cukor
6 dkg gríz
1 ek. kakaópor
4 lap zselatin
1 narancs leve
3 dl tejszín
A barackraguhoz:
6 fél őszibarackbefőtt
1/2 csokor menta
1 darabka friss gyömbér
1 ek. méz

Elkészítés:
1. A csokoládét összetördeljük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, a pépjét kikaparjuk. A tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliarúddal és -péppel. Beleszórjuk a grízt, folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a kakaóport, a csokoládét, és még 8 percig óvatosan, kevergetve főzzük. Fóliával kibélelt tepsire terítjük, és hagyjuk kihűlni.
2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kis lábasban a narancs levével felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Keverőtálba tesszük a kihűlt csokis grízt, hozzáadjuk a zselatint. Összekeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát fóliával kibélelt, nagyobb pudingos formákba vagy tálkákba töltjük, és legalább 6 órát dermesztjük a hűtőben.
3. A raguhoz a barackot lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk. A mentát leöblítjük, felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A mézet felforrósítjuk, belekeverjük a barackot, a mentát, a gyömbért, egyet forralunk rajta. A pudinghoz kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 7 óra múlva
1 adag: 720 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu