TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A csirkeszárnyakat kissé elhanyagoljuk a konyhában, pedig húsuk szaftosabb, mint a csirkemellé. A gyerekek is szívesen fogyasztják a kis combocskákat, és hamarabb is megsül, mint a nagyobb húsdarabok.

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkeszárny
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 piros és zöld kaliforniai paprika
30 dkg burgonya
1 cs. petrezselyem
1/2 dl olívaolaj
15 dkg kuszkusz

Elkészítés:
1. A csirkeszárnyakat a forgóknál félbevágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A burgonyát is meghámozzuk, megmossuk, kicsi kockákra daraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
2. Mélyebb serpenyőben, a forró olívaolajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd a csirkeszárnydarabokat fehéredésig sütjük benne. Hozzáadjuk az előkészített paprikákat, burgonyát, félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük és lefedve, közepes lángon, 30 percig pároljuk.
3. Ekkor hozzáadjuk a kuszkuszt, felöntjük a kb. 1 dl forró vízzel, összekeverjük és lefedve, lassú tűzön kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Tálaláskor húsvillával fellazítjuk és forrón, tányérokba szedjük. Friss zöldségsalátát kínálhatunk hozzá joghurtos öntettel.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 495 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu