TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ha még maradt a húsvéti sonkából…!

Hozzávalók 4 személyre:
0,5 kg főtt, füstölt sonka
3 szál répa
3 szál szárzeller
1 hagyma
2 babérlevél
10 dkg cérnametélt
1 csokor felaprított petrezselyem

Elkészítés:
1. A sonkát felkockázzuk, a hagymát, a répát meghámozzuk, és a szárzellerrel együtt feldaraboljuk.
2. A zöldségeket a sonkával 1,5 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet és megborsozzuk. Sózni legfeljebb a végén kell, mert a sonkától egyébként is sós lesz. Egy óra alatt alacsony hőfokon készre főzzük.
3. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a tésztát is, és azt is belefőzzük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: Kb. 2 óra múlva
1 adag: 610 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu