TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kólás sonka sült karfiollal és répával

Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg főtt, füstölt sonka
1,5 l kóla
1 dl méz
1 ek dijoni mustár
5 ek balzsamecetkrém

A körethez:
1 fej karfiol
6 db sárgarépa
4 ek. olívaolaj
2 ek. balzsamecetkrém

Elkészítés:
1. A sonkát a zsíros részen beirdaljuk, mély lábasba tesszük, ráöntjük a kólát. Alacsony lángon gyöngyöztetve 1,5 órán keresztül főzzük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A karfiolt rózsáira szedjük, a répát meghámozzuk, és felcsíkozzuk. A zöldségeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecetkrémmel, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, és 30 perc alatt készre sütjük.
3. A sonkát lecsöpögtetjük, tepsire tesszük. A mézet megmelegítjük, elkeverjük a mustárral, valamint a balzsamecetkrémmel. Ráöntjük a sonkára, a bekockázott felét megtűzdeljük szegfűszeggel, és 200 °C-ra felkapcsolva kb. 20 perc alatt megpirítjuk. A sült zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 1100 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu