TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fészektorta - Gluténmentesen

Hozzávalók kb. 12 szelethez:
A tortához
25 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
6 tojás
17,5 dkg cukor
A tetejére
12,5 dkg étcsokoládé
2,5 dl habtejszín
1 csomag mini színes tojáscukorka (gluténmentes)

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az étcsokoládét vízfürdő fölött összeolvasztjuk a vajjal.
2. Négy tojást szétválasztunk, és a fehérjéket 10 dkg cukorral lágy habbá verjük. A maradék két tojást összekeverjük a 4 sárgájával és 7,5 dkg cukorral. Hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Óvatosan, kanalanként hozzádolgozzuk a felvert fehérjét is. A masszát a formába öntjük és 35-40 perc alatt megsütjük. A teteje besüpped, az oldala pedig megrepedezik, de ez a cél! Hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez a csokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük és összekeverjük az olvasztott csokoládéval. A krémet a torta közepére kanalazzuk, és a színes cukorkákkal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 480 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu