TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mentás szelet

Hozzávalók 12 szelethez:
6 dl tejszín
40 dkg mentolos csokoládélapocska
10 dkg étcsokoládé
5 tojás
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
2 kk. sütőpor
2 üveg magozott meggybefőtt
1 ek. porcukor
2 kk. kakaópor

Elkészítés:
1. A tejszínt a mentolos csokoládéval, folyamatosan keverve felforraljuk, keverőtálba öntjük, és időnként megkeverve lehűtjük. Letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2. Másnap az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojások fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját felverjük, majd a keményítővel, sütőporral és kakaóval kevert lisztet beleszitáljuk.
3. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes tepsit. A tésztához hozzácsurgatjuk a csokoládét, nagyfejű fakanállal elkeverjük. Lazán beleforgatjuk a tojásfehérjét, a formába simítjuk, és a sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
4. Közben a meggyet lecsepegtetjük, kicsit összevágjuk. A kihűlt tésztalap felső harmadát levágjuk, összemorzsoljuk. A meggyet a piskótalapon elosztjuk. A mentás-csokis tejszínt rövid idő alatt felverjük, habzsákba szedjük, és a meggyre nyomjuk, majd megszórjuk a piskótamorzsával. A hűtőben 2 órát pihentetjük. A porcukorral és a kakaóporral meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. másnap
1 szelet: 421 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu