TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Karalábéleves medvehagymás galuskával

Hozzávalók 4 személyre:
2 nagyobb karalábé
2 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
3 szál zöldhagyma
1 ek. vaj
1 liter zöldségleves, kockából
1 kis pohár tejföl
1 ek. kukoricakeményítő
A galuskához:
1 marék medvehagyma + a díszítéshez
2 tojás
4 ek. liszt

Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, falatnyi kockákra vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Lábosban megmelegítjük a vajat, rádobjuk a hagymát. Kevergetjük egy kicsit, majd hozzátesszük a karalábét, a répát, a zellerszárat, és felöntjük a zöldséglevessel. Fedő alatt, kis lángon kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
2. Ezalatt a galuskához a medvehagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a tojással, a liszttel, de a tészta se túl kemény, se túl puha ne legyen. Ha túl lágy, tegyünk még hozzá lisztet, ha túlságosan összeállt, pici vízzel lazítsuk. Galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a levesbe a betétet, majd levesszük a hőfokot, és a galuskát pár perc alatt megfőzzük.
3. A tejfölt elkeverjük a kukoricakeményítővel, kevés forró levet merünk hozzá, majd visszaöntjük a leves egészéhez. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A levest az apróra vágott medvehagymával és friss bagettel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 45 perc múlva
1 adag: 290 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu