TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Édes és sós találkozása egy ropogós batyuban!

Hozzávalók 12 darabhoz:
0,5 kg eper
3 fej vöröshagyma
5 dkg friss gyömbér
1 kis chili
20 dkg barna cukor
1 dl vörösborecet
2 kerek camembert sajt
10 dkg dió
5 dkg vaj
1 tojás
50 dkg vajas tészta
30 dkg friss kevert saláta

Elkészítés:
1. Az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A chilit megmossuk, felkarikázzuk. Az epret lábosba tesszük a hagymával, a gyömbérrel, a chilivel, a cukorral, ízesítsük két-három teáskanálnyi sóval, majd állandóan kevergetve kis lángon főzzük körülbelül 40 percig. Ezután ráöntjük az ecetet is. Összeforraljuk, megkóstoljuk, ha szükséges, még sóval, esetleg cukorral ízesítjük.
2. A sütőt 200 C°-ra előmelegítjük. A camembert sajtot 6-6 részre vágjuk, és bele nyomjuk a diót. A vajat felolvasztjuk. A leveles tésztát kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük vajjal, majd felvágjuk 10x10cm-es kockákra. A közepére tesszük a sajtdarabokat, és egy-két kanál epres chutney-t.
3. A tészta ellentétes sarkait áthatjuk, figyeljünk arra, hogy szorosan zárjuk le a sajtot. Felvert tojással lekenjük a tészta külsejét, majd a sütőben 10 perc alatt megsütjük. Friss kevert salátával tálalhatjuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható. kb. 2 óra múlva
1 darab: 340 kcal/darab


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu