TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Diós sütemény

Hozzávalók kb. 25 szelethez
A tésztához:
6 tojásfehérje
6 ek. cukor
6 ek. darált dió
3 ek. liszt
fél tk. sütőpor

A krémhez:
6 tojássárgája
6 ek. cukor
4 ek. tej
15 dkg vaj
3 dkg kókuszreszelék
3 dkg csokoládéreszelék
3 dkg mazsola

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb, kb. 15 x 20 cm-es sütőtepsit rásimítjuk az egyik adagot, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróba). A másik két lapot is megsütjük.
2. Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.
3. A vajat habosra keverjük, majd a kihűtött krémből folyamatosan hozzákeverünk egy-egy kanállal. A krémet három részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba a mazsolát, a harmadikba pedig a csokoládéreszeléket.
4. Összeállítjuk a süteményt: az első lapot a csokis krémmel kenjük meg, befedjük egy lappal, erre kerül a mazsolás krém, majd egy lap és a kókuszos krémmel fedjük be. Tetejét megszórhatjuk még kevés kókuszreszelékkel.


Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 145 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu