TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Spenótos harcsatekercs spenótos rizzsel

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet kisebb hosszúkás afrikai harcsafilé (fontos, hogy feltekerhető legyen)
8 marék spenótlevél
3 gerezd fokhagyma
8 szelet bacon
2 ek. olaj
A rizottóhoz
3 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
30 dkg kerekszemű rizs
1 dl fehér bor
8 dl zöldségalaplé
4 marék spenótlevél
5 dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
1. A halat megmossuk és megtörölgetjük. A spenótot megmossuk és lecsöpögtetjük. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.
2. A spenótot egy lábasban kevés sóval fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és pár percig pároljuk. A kiengedett levet lecsöpögtetjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat kiterítjük, megsózzuk és az egyik felét beborítjuk a spenót negyedével. A halat feltekerjük, és 2 szelet baconbe burkoljuk. Körbekötözzük és beolajozott hőálló üvegtálba tesszük. Így járunk el a többi hallal is, majd a tálat alufóliával lefedjük és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
4. A rizshez a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk. Az olajon egy lábasban enyhén megpároljuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Hozzáadjuk a rizst és azt is pirítjuk egy percig. Felöntjük a fehérborral és további egy percig főzzük. Ekkor megsózzuk és hozzáadunk kevés alaplevet. Az alaplevet folyamatosan pótoljuk, de figyelni kell, hogy mindig csak egy kevés lé legyen rajta. Addig folytatjuk ezt, amíg a rizs roppanósra megpuhul.
5. A spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük és ekkor a rizshez adjuk. Összeforgatjuk és pár percig még főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és belereszeljük a sajtot.
6. A halról levesszük az alufóliát és további 10 percig sütjük a sütőben. Ezután a rizzsel tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 940 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu