TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sós Perec

Hozzávalók 16 darabhoz:
3 dl tej
1 ek. cukor
25 g élesztő
50 dkg liszt
1 ek só
bő 2 ek. kacsazsír
1 tojás a kenéshez

A tetejére:
2 ek. liszt
fél ek. só

Elkészítés:
1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a sóval, valamint az olvasztott kacsazsírral, ill. a tejben felfuttatott élesztővel összekeverjük, alaposan kidagasztjuk, majd lefedve kb. 2 órán át kelesztjük.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A perecekhez 16 darabba osztjuk a tésztát, rudakat sodrunk belőle, és megformázzuk a pereceket. Megkenjük felvert tojással, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
3. A lisztet a sóval és annyi vízzel, hogy sűrű folyós állagú legyen, elkeverjük, és a még forró pereceket megcsepegtetjük vele. Hagyjuk rászáradni.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 150 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu