TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kókuszos tejbegríztorta

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
2 csomag vaníliás pudingpor
1 liter kókusztej
35 dkg búzadara
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg kristálycukor
10 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
2 ek. kókuszchips

Elkészítése:
1. A pudingport kisebb tálban 2 dl kókusztejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet a búzadarával, a kókuszreszelékkel és a cukorral egy lábasban folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg nagyon sűrű krémmé válik. Ekkor belekeverjük a pudingporos kókusztejet, és folyamatosan kevergetve további 2-3 percig főzzük. A krémet egy kapcsos formába öntjük és hagyjuk kihűlni.
2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverjük és addig melegítjük amíg selymes csokikrémmé válik. Ekkor a kihűlt és megdermedt tortára öntjük. Megszórjuk a tetejét kókuszchips-szel és hűtőben minimum egy éjszakán át hűtjük. Másnap levesszük a tortaforma szélét és a tortát szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 615 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu