TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mini Corn Dog

Hozzávalók 4 személyre:
12 db (füstölt) virsli
20 dkg kukoricaliszt
20 dkg búzaliszt
1 cs. sütőpor
3 dkg cukor
1 tojás
3 dl tej
1 l étolaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A kukoricalisztet és a búzalisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, 1 mk. sót, borsot és összekeverjük. Közepébe ütjük a tojást, majd fokozatosan a tejet is beleöntjük, és sima, csomómentes tésztát keverünk. Nem szabad folyósnak lennie a tésztának, de ugyanakkor túl sűrűnek sem.
2. Az olajat felforrósítjuk. Míg melegszik, a virsliket felezzük vagy harmadoljuk, attól függően, hogy mekkora, fogpiszkálót szúrunk bele, majd lisztbe forgatjuk, és kicsit lerázzuk, épp csak lisztes legyen, hogy ráragadjon a massza. Belemártjuk a masszába a felszúrt virsliket, és a forró olajban (180°C) kb. 3 perc alatt szép arany barnára sütjük.
3. Konyhai papírkendőre szedjük, leitatjuk az olajat. Kínálatunk hozzá mustárt vagy bármilyen mártogatóst, de önmagában is fogyasztható.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 355 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu