TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Narancsos túrós hasáb

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
A tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg porcukor
10 dkg hideg vaj
fél narancs héja, leve
1 tojássárgája

A töltelékhez:
25 dkg túró
2 tojás
5 dkg cukor
2 ek. mandulalikőr
1 dl narancslekvár
3 dkg mandulaforgács

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, cipót gyúrunk belőle, frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
2. Kibélelünk sütőpapírral egy 10x35 cm-es hosszúkás, szögletes formát. A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük fele a formát úgy, hogy kb. 2 cm magasan az oldalára is jusson, a lelógó részeket levágjuk. Villával megszurkáljuk, 15 percig hűtjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát pihentetés után a sütőben 10 perc alatt elősütjük.
4. Közben a túrót simára keverjük a tojásokkal, a cukorral és a likőrrel. A tésztát megkenjük a lekvárral, és rákenjük a túrót. További 20 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni. Pirított mandulaszeletekkel, porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 230 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu