TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Májjal töltött házi bucik

Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:
1 tasak szárított élesztő
1 tk. cukor
40 dkg liszt
1 tojás + 1 sárgája a kenéshez
4 ek. olaj
A töltelékhez:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 tk. morzsolt majoránna
1 tk. morzsolt kakukkfű

Elkészítés:
1. A tésztához a szárított élesztőt elkeverjük 1,2 dl langyos vízzel és a cukorral, majd hagyjuk 5 percig felfutni. A lisztet elkeverjük késhegynyi sóval, hozzáadjuk a tojást, az olajat és végül az élesztős keveréket. Összegyúrjuk, 5-10 percig dagasztjuk, majd 1,5 órán át kelni hagyjuk, hogy a tészta a duplájára nőjön.
2. Míg a tészta kel, a töltelékhez a májat megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfonnyasztjuk rajta, hozzáadjuk a májat, a fokhagymát, a fűszereket, és 10 perc alatt jól megsütjük. Miután elkészült, megsózzuk.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk és 8 egyenlő részre vágjuk. Minden tésztadarabot liszttel megszórt deszkán kinyújtunk, megtöltjük a májjal, majd bucit formázunk belőle.
4. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk (a hajtás legyen alul), a tetejüket megkenjük tojássárgájával és a sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 240 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu