TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Aki kipróbálja, egy héten belül megismétli ennek a süteménynek az elkészítését! Akkor már dupla adagot süt, mert egy kevés lesz!

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
A tésztához:
6 tojás
12 dkg cukor
4 dkg kakaópor
1 mk. szódabikarbóna
2 ek. liszt
A krémhez:
7 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
2 ek. liszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
A gesztenyerúdhoz:
1 cs. gesztenyemassza
10 dkg darált keksz
1 vaníliás cukor
1 ek. lekvár (eper vagy barack)
fél dl feketekávé

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a lisztet összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. A masszát vékonyan sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
2. A kisült piskótatésztát még melegen, középen egy sodrófán áthajtjuk, így hagyjuk kihűlni. (Úgy csináljuk, mintha egy ruhát tennénk rá a szárítóra.)
3. A krémhez a tejet, a pudingport és a lisztet összefőzzük, majd kevergetve kihűtjük. A vajat a cukorral kihabosítjuk, és a két masszát összekeverjük.
4. A gesztenyerúdhoz a gesztenyemasszát (ha fagyasztott, hagyjuk kiengedni), a kekszet, a vaníliás cukrot, a baracklekvárt és a kávét összegyúrjuk, majd olyan hosszú rudat formálunk belőle, mint a tészta hosszabbik oldala, ahol kettéhajtottuk. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük.
5. A kisült piskótatésztát óvatosan széthajtjuk, rákenjük a krémet, rátesszük a gesztenyerudat, és visszahajtjuk a tésztát. Így olyan az alakja, mint egy könnycsepp. Néhány óráig hűtőben pihentetjük, csak azután szeleteljük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 390 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu