TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A házi hamburgernek nincs párja! Ennél a változatnál nem kell kettévágni a zsömlét, hanem meg kell tölteni azt!

Hozzávalók 4 darabhoz:
1 gerezd fokhagyma
50 dkg darált marhahús
2 ek. olaj
1 fej vöröshagyma
1 mk. cukor
1 uborka
2 db paradicsom
4 ek. ketchup
4 ek. majonéz
4 hamburgerzsemle

Elkészítés:
1. A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük. A húst 1 csapott teáskanál sóval, fél csapott teáskanál frissen durvára őrölt borssal és a fokhagymával jól elkeverjük. Kisebb pogácsákat formázunk belőle, melyeket kiolajozott serpenyőben megsütünk. Megsült húspogácsákat kisebb darabokra vágjuk.
2. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a húspogácsák után kissé átpirítjuk, megszórjuk a cukorral, hogy karamellizálódjon. A paradicsomot és az uborkát megmossuk, felszeleteljük. A ketchupot és a majonézt összekeverjük.
3. A hamburgerzsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk és megtöltjük úgy, hogy először kibéleljük uborkával, erre jön a hús, a hagyma, a paradicsom, a majonézes szósz, majd újra paradicsom, uborka. Végül tálalás előtt ráhelyezzük a buci tetejét.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 650 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu