TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A népszerű süteményből csodás kelyhet készítettünk.

Hozzávalók 4 személyre:
1 dl tejszín
15 dkg tehéntúró
15 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
10 dkg vajas keksz
10 dkg baracklekvár
2 őszibarack

Elkészítés:
1. A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót villával jól összetörjük, 5 dkg cukorral és a citromhéjjal összedolgozzuk. Belekeverjük a tojássárgáját, és a tejszín negyed részével fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a maradékot is.
2. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezután kanalanként hozzáadjuk a maradék cukrot. Fényes kemény állagú habot kapunk, amiből sütőpapírral bélelt lemezre kis halmokat formázunk. A sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük a mini habcsókokat. Hagyjuk kihűlni.
3. Közben a vajas kekszet szétmorzsoljuk, 4 pohár aljába szórjuk, majd baracklekvárt kanalazunk rá, erre jön a könnyű túróhab. Kétszer megismételhetjük a lekvár-túróhab rétegezését. Fél órára a hűtőbe tesszük.
4. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát csíkokra vágjuk. A lehűlt krémen elosztjuk, a mini habcsókkal és a mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 330 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu