TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Különleges húsmentes étel a böjti napokhoz.

Hozzávalók 4 darabhoz:
2 csomag friss kinyújtott leveles tészta
30 dkg spenót
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
40 dkg gomba
1 db sonkahagyma
néhány ág friss kakukkfű
50 dkg camembert sajt
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy 8-10 cm átmérőjű müzlis tálka segítségével 4 db kört vágunk ki a tésztából, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezve 7 percig elősütjük. A maradék tésztából ennél picivel nagyobb köröket vágunk ki, azokkal fogjuk befedni a tortácskákat.
2. A spenótot 1 ek olajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát is beletörjük, sózzuk, borsozzuk, félretesszük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a gombákat megtisztítjuk, negyedeljük. Serpenyőben a maradék olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, nagy lángon összepirítjuk, és félretesszük.
3. A elősütött tésztakorongokra először spenótot simítunk, majd hagymás gombát, és végül egy-egy nagy szelet camembert sajtot és kakukkfüvet helyezünk. Beborítjuk a nagyobb tésztakoronggal, oldalt jól összenyomkodjuk. Díszítésnek apró levélformákat vágunk ki a leeső tésztából, és ezzel díszítjük a tetejét. A kész tésztabatyukat megkenjük a felvert tojással, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Salátával tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 730 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu