TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fehér, ét- és tejcsokoládé – ebben a süteményben mindegyiket megtalálja!

Hozzávalók kb. 20 szelethez:
50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé (70%-os)
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg fehércsokoládé
kb. 1/2 dl tej
vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A darált kekszet három tálba elosztjuk, majd hozzáadunk 5-5 dkg puha vajat, 5-5 dkg porcukrot. A csokoládékat külön-külön tálkába tördeljük, és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk.
2. A vajas-porcukros darált keksz adagokhoz hozzáöntjük az olvasztott ét, tej-, illetve fehércsokoládét, és külön-külön, gyorsan egynemű keksztésztává gyúrjuk. Közben, ha kell, kevés tejet öntsünk hozzá, hogy krémesebb legyen.
3. Ezután a csokoládés keksztésztákat sütőpapírral vagy alufóliával bélelt közepes méretű tepsibe egyenként elsimítjuk. Ha elkészült az egyik réteg, utána jöhet a következő. A tetejét vizes kézzel elsimítjuk és hűtőben megdermesztjük.
4. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt vagy fóliát és forró vízbe mártott éles késsel, téglalapokra daraboljuk. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 305 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu