TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Annyira szép, hogy szinte kár megenni. Szinte!

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
15 dkg zabkeksz
10 dkg margarin
35 dkg krémsajt
6 dkg porcukor
1,5 dl tejszín (30%-os)
1 tk. vaníliaaroma
15 szem mogyorós csokoládé golyó
7,5 dkg tejcsokoládé
2,5 dkg mogyoró

Elkészítés:
1. Az alaphoz: a kekszet aprítógépben finomra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott margarinnal. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A krémsajtot a porcukorral simára keverjük. Egy másik tálban a tejszínt a vaníliával együtt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a krémsajttal.
3. Apróra törünk 5 szem mogyorós csokoládégolyót, és a krémbe keverjük. Az így elkészült krémet a kekszes alapra kanalazzuk, tetejét elsimítjuk. Frissen tartó fóliával letakarva minimum 6 órát hűtjük a hűtőben, hogy alaposan kidermedjen.
4. Amikor a krém megszilárdult, gőz fölött a tejcsokoládét megolvasztjuk, majd a tortát bevonjuk vele. A mogyorót bevonatos serpenyőben, szárazon megpirítjuk, durvára vágjuk, majd a torta a tetejére szórjuk és a megmaradt mogyorós csokoládégolyókkal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 6,5 óra múlva
1 szelet: 535 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu