Új oldaláról mutatkozik be a fasírt, a körete pedig egyszerűen zseniális!
Hozzávalók 4 személyre:
1 db sonkahagyma
1 csokor friss bazsalikom
50 dkg pulyka darálthús
1 tojás
2 ek friss vagy üveges reszelt torma
A körethez:
1 kg burgonya
2,5 dl görög joghurt
2 ek. friss vagy üveges reszelt torma
3 szál zöldhagyma
3 ek. olívaolaj
Az öntethez:
1,5 majonéz
fél citrom leve
1 ek friss vagy üveges reszelt torma
Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hagymát meghámozzuk, a bazsalikomot leöblítjük, mindkettőt nagyon apróra vágjuk. Alaposan összedolgozzuk a húspogácsa hozzávalóit: a darált húst, a hagymát, a tojást, a tormát, a bazsalikomot, sót, borsot. Pogácsákat formázunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük azokat, olívaolajjal megspricceljük. A sütőben 25 perc alatt megsütjük.
2. Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, villával nem túl pépesre összetörjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a joghurtot, elkeverjük a tormával, a karikára vágott zöldhagymával, az olívaolajjal.
3. Az öntethez a majonézt összekeverjük a citromlével és a reszelt tormával. A húspogácsát a tormás majonézzel, valamint a tormás törtburgonyával tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 550 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttár.hu