TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A rozmaring a csokoládéval különleges desszertté alakul. Persze kell hozzá még egy kis narancs, vanília és tejszín is!

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg csokoládé (70%-os)
2 bio narancs
1 rúd vanília
1 l tejszín
4 ek. kristálycukor
2 ág rozmaring

Elkészítés:
1. A csokoládét összevagdaljuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. Felforralunk 8 dl tejszínt, hozzáadjuk a vaníliarudat, a vaníliapépet, a csokoládét, a narancsok lereszelt héját, és simára keverjük.
2. A narancsokat ezután kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a narancshúst. A filéket a csokikrémhez keverjük, kivesszük a vaníliarudat, és a krémet poharakba töltjük, lehűtjük.
3. A maradék tejszínből kiveszünk fél decit, felmelegítjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, a rozmaringot, majd lehűtjük. A fennmaradó 1,5 dl tejszínt habbá verjük, lassan hozzácsorgatjuk a fűszeres tejszínt. A lehűlt csokikrémre halmozzuk, és tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 665 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu