TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Itt az idő, hogy művészkedjünk egy kicsit a konyhában! Az egyszerű linzertésztából így lesz csodás hattyú!

Hozzávalók kb. 15 darabhoz
10 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
5 ek. tetszés szerinti lekvár
jégcukor

Elkészítés:
1. A hideg vajat felkockázzuk, és késsel vagy hideg kézzel elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, egy csipet sót (esetleg 1-2 ek. vizet) és összegyúrjuk. Folpackba csomagolva legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
2. Vékonyra nyújtjuk, és egy pohárral köröket szaggatunk belőle. A kört egyik felére fél kávéskanálnyi lekvárt teszünk. Félbehajtjuk a kört és hajtás alatt, a hajtással párhuzamosan egy hosszabb és 2 rövidebb vágást ejtünk. A hosszabb bevágás során kapott csíkot felkunkorítjuk, a végét összenyomjuk, ez lesz a hattyú nyaka. A másik két csíkot szétválasztjuk, ezek lesznek a faroktollak.
3. A sütőt 180 °C-re előmelegítjük. A hattyúk testét jégcukorral díszítjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni és megszilárdulni.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 125 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu