TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A lila hagyma remek választás. Színe feldobja a tányéron levő ételeket, enyhe, édeskés íze tökéletes a húsokkal vagy más zöldségekkel.

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg kolbászhús
3 ek olívaolaj
2,5 dl tejszín

Elkészítés:
1. A hagymát megpucoljuk, és egészben, gőzpárolóban (vagy gőzölő betéttel ellátott lábosban) puhára pároljuk (kb. 10 perc). A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
2. A kolbászhúst sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és a fokhagymával jól összedolgozzuk.
3. A hagyma belsejét kinyomkodjuk úgy, hogy kb. 3-4 külső burok maradjon meg. A hagyma belsejét csíkokra vágjuk, és hőálló tálba szórjuk.
4. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lukas hagymát a húsos keverékkel megtöltjük. A hőálló tálba, a hagymadarabkák közé állítjuk, meglocsoljuk a tejszínnel, és készre sütjük 30 perc alatt.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 355 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu