TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Királyfi szelet

Hozzávalók kb. 20 szelethez:
A kakaós tésztához:
4 tojás
12 dkg porcukor
0,6 dl olaj
0,6 dl tej
fél zacskó sütőpor
1 ek. kakaó
18 dkg liszt

A diós tésztához:
4 tojásfehérje
8 dkg porcukor
8 dkg darált dió
5 dkg liszt
1 mk. sütőpor
10 dkg meggybefőtt

A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
5 ek. cukor

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 tk. olaj

Elkészítés:
1. A kakaós laphoz a tojások sárgáját felverjük a porcukorral, és elkeverjük az olajjal, a tejjel, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert liszttel. A tojásfehérjét habbá verjük, a tésztához adjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, 160 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, kettévágjuk.
2. A diós laphoz a tojásfehérjéket felverjük a porcukorral, belekeverjük a darált diót, a lisztben elkevert sütőport, majd a lecsepegtetett meggyet. Tepsire simítjuk úgy, hogy csak a tepsi felét fedjük be a tésztával. 150 °C-on megsütjük, félretesszük.
3. A krémhez elkészítjük a pudingpor a csomagolásán leírt utasítás szerint. Hagyjuk kihűlni.
4. Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, erre helyezzük a diós lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd lefedjük a másik barna lappal. A tetejére a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött megolvasztjuk az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Hidegen szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 240 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu