TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csirketekercs sült retekkel

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé
1 tasak előfőzött rizs
2 ek. vaj
1 kisebb szál sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
5 dkg zöldborsó (fagyasztott)
4 ek. olívaolaj
A körethez:
3 cs. piros retek
3 ek. olívaolaj

Elkészítés
1. A csirkemelleket lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, kiklopfoljuk. A rizst kevés sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk, kicsi kockákra vágjuk, illetve összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk. A retek leveleit eltávolítjuk, majd megmossuk, félbevágjuk.
2. A töltelékhez a vajat serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a sárgarépakockákat, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk és kis lángon roppanósra pároljuk. Kihűtjük, hozzáadjuk a főtt rizst, a petrezselymet és összekeverjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A csirkemelleket sóval, borssal, a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A tölteléket a hússzeletekre szedjük, elsimítjuk, és egyesével, szorosan felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük. (A csirkemelleket becsavarhatjuk 3-3 szelet baconba is, hogy szaftosabb legyen.) Olajozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Kicsit pihentetjük.
4. A körethez retkeket forró olajra szórjuk, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon 1-2 percig pirítjuk. Tálaláskor a tekercseket felszeleteljük. A sült retket tányérra halmozzuk és mellétesszük a húst.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 520 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu