TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Spenótos mártogatós

Hozzávalók 4 személyre:
1 cs. fagyasztott spenótpüré (50 dkg)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 szelet bacon
20 dkg majonéz
2 dl tejföl vagy görög joghurt
1 mk. őrölt szegfűbors
1 nagy kerek cipó

Elkészítés:
1. A spenótot felengedjük, lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A baconszeleteket serpenyőben ropogósra sütjük, majd felaprítjuk.
2. A spenótot robotgépbe tesszük a hagymával, a fokhagymával, a majonézzel, a tejföllel, a szegfűborssal, és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Majd belekeverjük a sült bacont is (1 evőkanálnyit félreteszünk).
3. A cipó tetejét levágjuk, a belsejét egy késsel kivájjuk. A kenyérbelet kockákra vagy csíkokra vágjuk. A masszát a kivájt cipóba töltjük, megszórjuk a maradék baconnel. A kenyérkockákkal lehet mártogatni. Remek sörkorcsolya.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 680 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu