TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Márványos csokihab-kuglóf

Hozzávalók 4 személyre:
4 lap zselatin
2,5 dl tej
3 tojássárgája
5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
gyümölcsök a díszítéshez

Elkészítés:
1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, a forró tejet fokozatosan, kevergetés mellett hozzáöntjük. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, a még meleg masszában feloldjuk, elkeverjük.
2. A csokoládét összetörjük, kis edényben, vízgőz fölött felolvasztjuk. A zselatinos krémet kettéosztjuk, egyik felét a csokival elkeverjük. A tejszínt keményre verjük, felét a csokis krémbe, másik felét a vaníliás krémbe kanalazzuk.
3. A kétféle krémet kanalanként váltakozva kuglófformába szedjük, legalább 2-3 órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük. Tálalás előtt meleg vízbe mártjuk a forma alját, majd tányérra borítjuk a habot. Különféle gyümölcsökkel díszíthetjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 374 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu