TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A krémes camembert tavasszal a legfinomabb. A tehenek teje ilyenkor a legtökéletesebb a készítéséhez. Igazán sokoldalú, húsokkal, gyümölcsökkel, zöldségekkel is nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:
4 db alma
6 dkg vaj + a formához
2 ág kakukkfű
1 db camembert
1 csomag friss kinyújtott leveles tészta

Elkészítés:
1. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivájjuk, majd vastagabb cikkekre vágjuk. Serpenyőben, a vajon kissé megbarnítjuk és félpuhára pároljuk.
2. Egy cakkos szélű piteformát megkenünk olvasztott vajjal, és az alját kirakjuk az almadarabokkal. Megszórjuk friss kakukkfűlevelekkel. A sajtot szeletekre vágjuk, az almára fektetjük.
3. A sütőt 190 °C-ra kapcsoljuk. Végül az egész tortát beborítjuk a leveles tésztával, a széleket betömködjük. A tésztát villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A formából kiborítva, sóval, borssal megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 580 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu