TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nutellás pillangók

Hozzávalók 20 darabhoz:
1 dl tejszín
3 ek. cukor
3 g szárított élesztő
25 dkg liszt
1 tojássárgája
2 dkg puha vaj
4 ek. nutella vagy más csokoládés mogyorókrém

Elkészítés:
1. A tejszínt meglangyosítjuk, belekeverünk 1 ek. cukrot és az élesztőt. Hozzádolgozzuk a lisztet, a tojássárgáját, a többi cukrot, a vajat és jól kidagasztjuk. Letakarva két órán át kelesztjük.
2. A tésztát sodrófával kb. fél cm vastag, kb. 35x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, hosszában kettévágjuk. A kapott két lapot megkenjük nutellával, és piskótatekercs-szerűen feltekerjük, de nem teljesen, hanem úgy, hogy az alsó széle kissé elálljon a tekercstől. A két tekercset egymás mellé illesztjük úgy, hogy az elálló részek középen találkozzanak (ezek lesznek a pillangó csápjai).
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Késsel kb. 1 cm vastagon felszeleteljük, a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és középen kissé benyomjuk, hogy pillangó formát kapjunk. A sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 115 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu