TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fűszeres vöröslencseleves sós ropogóssal

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg vörös lencse
2 szál zöldhagyma
1 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
3 ek. paprikakrém
1,5 liter zöldségleves, kockából
2 dl kókusztej
15 dkg konyhakész leveles tészta
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
1. A lencsét megmossuk (a vörös lencsét nem szükséges beáztatni). A hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk.
2. Mélyebb edényben felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymát megpirítjuk benne, belekeverünk 1 ek. paprikakrémet. Majd hozzáadjuk a lencsét, alaposan összekeverjük, felöntjük a levessel, és kb. 20 percig főzzük, hogy a lencse megpuhuljon. Ekkor összeturmixoljuk a kókusztejjel, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk.
3. Amíg megfő a leves, a ropogóshoz a tésztát kinyújtjuk, majd vékonyan megkenjük a maradék paprikakrémmel és megszórjuk sajttal. Ízlés szerint csíkokra vágjuk, vagy különböző formákat szúrunk-vágunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2 cm távolságra tesszük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
4. Tálaláskor a levest megszórjuk az aprított zöldhagymával és a leveles tésztából készített kísérőkkel kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 475 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu