TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mustáros-bazsalikomos szűzpecsenye sült céklával

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg cékla
1 mk. szárított kakukkfű
80 dkg szűzpecsenye
4 ek. dijoni mustár
1 ek. liszt
A morzsához:
4 szelet toast kenyér
3 gerezd fokhagyma
2 ek. pirított hagyma
2 ek. olaj
2 ek. reszelt parmezán sajt
1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:
1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A céklákat megmossuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, de előtte sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A sütőben kb. 45 percig sütjük.
2. A morzsához a kenyereket megpirítjuk, összetördeljük. A fokhagymát meghámozzuk. Aprítógépben összeforgatjuk a kenyereket a pirított hagymával, a fokhagymával, az olajjal a parmezánnal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a friss bazsalikomot.
3. A szűzpecsenyét serpenyőben, az olajon körös-körül elősütjük, kevés sóval, borssal ízesítjük. A mustárt összekeverjük a liszttel, sóval, borssal, bekenjük vele a húst.
4. A bazsalikomos morzsát sütőpapírra szórjuk, és átforgatjuk benne egyenletesen a filét. A morzsa mindenhol egyenletesen fedje a húst, egységes zöld színt kapjunk! A húst a sütőben 12 perc alatt készre sütjük. A céklákat meghámozzuk, és a húshoz kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 470 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu