TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Spenótos-gombás sült tojás

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg spenót
20 dkg gomba
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek vaj
1 dl tejszín
1 csipet szerecsendió
4 tojás
2 ek reszelt parmezán

Elkészítés:
1. A spenótot leöblítjük, forró vízben fél perc alatt megfonnyasztjuk, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük és felaprítjuk.
2. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, a vajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a gombát, és addig pároljuk, amíg levet ereszt (kb. 3 perc). Ráöntjük a tejszínt, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, beleforgatjuk a spenótot és összeforraljuk.
3. A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk. Kiolajozunk egy sütőtálat, belekanalazzuk a masszát. Kanállal 4 mélyedést készítünk bele, ezekbe ütjük a tojásokat. A forró sütőben 7-10 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a sajttal.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 250 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu