TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Puncsos szelet

Hozzávalók kb. 12 szelethez:
1 dl eszpresszó
15 dkg margarin
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
A puncskrémhez:
3 dl tej
2 ek. cukor
1 csomag puncs pudingpor
2 dl növényi habtejszín
A tetejére:
2 mangó vagy barackbefőtt
5 dkg étcsokoládé (60%-os)

Elkészítés:
1. A presszókávét hagyjuk kihűlni. A margarint megolvasztjuk. A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a porcukrot, a kávét és egynemű keksztésztává gyúrjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben elsimítjuk.
2. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, a kevés hideg vízzel elkevert pudingporral besűrítjük, kihűtjük.
3. A mangót meghámozzuk, húsát levágjuk a magról (a konzervet lecsepegtetjük), és vékonyan felszeleteljük. A tésztát befedjük a mangószeletekkel.
4. A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot a kemény tejszínhabbal összekeverjük, a mangószeletekre szedjük, elsimítjuk. Ráreszeljük a csokoládét. A hűtőben megdermesztjük (legalább 1 óra). Tálaláskor forró vízbe mártott késsel nagyobb darabokra vágjuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 355 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu