TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kolbászos fogasfilé

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb burgonya
25 dkg füstölt kolbász
20 dkg kenyérmorzsa
80 dkg fogasfilé
2 ek. olaj

Elkészítés:
1. A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, kb. 1 centis szeletekre vágjuk.
2. Közben a kolbászt vékony szeletekre vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. Konyhai papírtörlőre szedjük, a kisült zsírját félretesszük. A kolbászszeletek felét aprítóban a kenyérmorzsával együtt összeaprítjuk.
3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A halat megmossuk, megtöröljük és 2 centis szeletekre vágjuk. Enyhén megsózzuk, és kiolajozott hőálló üvegtálba tesszük. A szeletek tetejét megszórjuk a kolbászos morzsával, majd megfordítjuk és a másik oldalát is beszórjuk a morzsával. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
4. Ezalatt a felszeletelt burgonyát a kolbászzsíros serpenyőben átsütjük. A szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, végül hozzáadjuk a már megsült kolbászszeleteket és azokat is átmelegítjük. A sült hallal tálaljuk.

Munka: 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 630 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu