TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Gesztenyés-almás zsemle

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
A tésztához:
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 ek. cukor
6 dkg vaj
40 dkg liszt
2 tojás
A töltelékhez:
2 alma
5 dkg barna cukor
5 dkg mazsola
2 csipet fahéj
25 dkg gesztenyemassza
1 tojássárgája

Elkészítés:
1. A tejet langyosra melegítjük és az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk benne. A vajat felkockázzuk. A lisztet a maradék cukorral, 1 mk. sóval, a tojásokkal és a vajjal tálba tesszük. Hozzáöntjük az élesztős tejet, és robotgéppel 5-10 percig dagasztjuk. Lefedve hagyjuk kelni 2 órán át.
2. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A cukorral és a mazsolával egy lábosban roppanósan puhára pároljuk, a fahéjjal ízesítjük. Összekeverjük a gesztenyemasszával.
3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát kinyújtjuk, kb. 10 darab, 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükbe kb. 2 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, majd összecsomagoljuk. Gombóccá formázzuk, megfordítjuk a “bucikat”, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük az illesztéssel lefelé. Tojással megkenjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva
1 darab: 330 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu