TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sajtos-zöldfűszeres krémleves

Hozzávalók 4 személyre:
1 cs. petrezselyem
1 ág rozmaring
3 szál kakukkfű
8 dl zöldségleves, kockából
4 dkg vaj
1 ek. liszt
15 dkg natúr krémsajt
1 dl tejszín (30%-os)
1 csomag grissini / ropogós rúd

Elkészítés
1. A petrezselymet, a rozmaringot, a kakukkfüvet leöblítjük, apróra vágjuk. A zöldséglevest felforraljuk.
2. Mélyebb edényben felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta az előkészített zöldfűszereket. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kissé megpirítjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel. Simára keverjük, és közepes tűzön 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és ha már egynemű krémes a leves, lehúzzuk a tűzről.
3. Tálaláskor forrón leveses csészékbe vagy tányérokba szedjük, és külön kínáljuk hozzá a grissinit.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 380 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu