TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kókuszos habtorta

Hozzávalók 12 szelethez:
A tésztához:
10 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg liszt
5 dkg cukor
A krémhez:
1 nagy mangó
6 lap zselatin
2,5 dl tejszín
A díszítéshez:
2 nagy mangó

Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vajat felkockázzuk, összedolgozzuk a kókuszreszelékkel, a liszttel, a cukorral. Egy kivehető aljú kerek piteformába nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. A krémhez a mangót meghámozzuk, levágjuk a mangóhúst a magról és összeturmixoljuk. Fontos, hogy érett mangót használjunk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A mangópüré felét megmelegítjük és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat, majd hozzáöntjük a maradék mangópüréhez. A tejszínt felverjük és óvatosan hozzáadjuk a mangópürét. Ráöntjük a krémet a tésztaalapra.
3. A díszítéshez a mangókat meghámozzuk és mindkét oldalon a lehető legközelebb levágjuk a gyümölcsöt a magról. Az így kapott mangódarabokat vékony szeletekre vágjuk, és szépen kirakjuk vele a torta tetejét. Hűtőben legalább egy éjszakán át pihentetjük.

Munka: 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 250 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu